Medarbejderudvikling

Har du som virksomhedsleder medarbejderudvikling som en topprioritet? Eller har du, hvis du skal være ærlig, nedprioriteret medarbejderudvikling, selvom du godt ved, at det er vigtigt? Uanset om du hører mest til først- ellers sidstnævnte, kan det være en særdeles god investering at få en udefrakommende til at hjælpe dine medarbejdere på vej mod nye højder.

Det vil ikke kun gavne dem på et professionelt- og personligt plan. Det vil også gavne virksomheden og gøre livet lettere og arbejdet sjovere for dig som leder.

Mange ledere oplever, at deres medarbejdere præsterer tilfredsstillende – og måske endda har gjort det længe. Men desværre er det også realiteten, at mange “går i stå” med deres udvikling trods en tilfredsstillende arbejdsindsats.

Hvis du som leder kan nikke genkendende til dette, er det så noget enten de eller du gerne vil lave om på? For eksistensgrundlaget i en virksomhed er, at den skal udvikle sig, hvis man skal tage udgangspunkt i devisen “er man ikke i udvikling, så er man i afvikling”.

Formår en virksomhed ikke at prioritere medarbejderudvikling, vil dette på et tidspunkt give sig til udtryk i resultaterne. Konkurrenterne, der netop investerer i medarbejderudvikling vil på et tidspunkt løbe virksomheden over ende. Her er det ofte allerede for sent at begynde på medarbejderudvikling.

Det er realiteten for de fleste mennesker, at deres udvikling går i stå, hvis der ikke bliver arbejdet med denne.

Top performers forlader arbejdsgivere, der ikke investerer tilstrækkeligt i medarbejderudvikling.

Særligt “top performers” har svært ved at acceptere dette. Det naturlige for dem er, at de altid gerne vil udvikle sig. Problemet er bare, at top performers hurtigt kan gå i stå med deres udvikling. De har simpelthen for meget at lave, og får af den grund hverken intern eller ekstern sparring og rådgivning, der kan hjælpe dem på vej mod næste niveau.

Jeg har mødt en del mennesker, der hører ind under denne “top performers”-kategori. Og mange af dem har forladt arbejdsgivere, hvis de ikke fik tilstrækkelige med ressourcer og tid til medarbejderudvikling. Der er selvfølgelig ofte mange årsager til, hvorfor man forlader en arbejdsgiver til fordel for en anden. Men ønsker man at holde på de bedste – disse top performers – er det nødvendigt at tage medarbejderudvikling seriøst. Det heldige for virksomheder og ledere er, at udgifterne forbundet med medarbejderudvikling ofte betaler sig hjem mangefoldigt.

Så kort sagt: Vil du både tiltrække og holde på de bedste medarbejdere, og samtidig ønsker at vækste din virksomhed og gøre din lederrolle til en større fornøjelse, er det essentielt at investere i medarbejdernes udvikling.

Intern konsulenter vs. eksterne konsulenter til udvikling af medarbejdere

De virksomheder, der allerede har indset vigtigheden af medarbejderudvikling, har måske allerede interne konsulenter, der varetager opgaven.

Dette kan være virkelig udbytterigt og lede den enkelte medarbejder godt på vej. Konsulenten kender virksomheden, kulturen og medarbejderne, hvilket kan være en stor fordel.

Dog er det ikke altid en fordel, at det er en intern konsulent, der varetager opgaven.

Netop dét, at det at vedkommende er del af virksomheden, gør at det kan være svært for vedkommende at yde “neutral” sparring og rådgivning. Og fordi at vedkommende arbejder i virksomheden, er det ikke alle medarbejdere, der ville føle sig trygge ved at åbne op om alt.

Derfor kan det være godt at hyre en ekstern konsulent, der som “neutral” og fortrolig sparringspartner, kan hjælpe medarbejderne i retning mod deres næste niveau.

En investering i virksomhed, dine medarbejdere og din rolle som leder. 

Dette er noget, jeg hjælper iværsættervirksomheder og mindre virksomheder med til daglig. Jeg oplever, at medarbejdernes udbytte af vores coaching-samtaler giver sig til udtryk i ikke kun forbedrede kompetencer, men også større arbejdstilfredshed hos den enkelte. Alt sammen noget, der er til gavn for virksomheden, lederne og kollegerne.

Så ønsker du at hjælpe dine medarbejdere tage deres udvikling til næste niveau, så de kan hjælpe dig som leder og bidreag til at vækste virksomheden yderligere? Så tag endelig fat i mig her: andreas.u.christensen@gmail.com eller ring på 29 70 37 33.

Skal vi tage en uforpligtende snak?

Hvis du står i en situation, hvor du mener, din forretning enten er gået i stå, eller ikke har nået sit fulde potentiale, er du velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende samtale.